Book-Loving Little Moth

Végtelen ég alatt

Mini-könyvklub 2 - decemberi olvasás

2015. december 14. - LittleMoth

Ez kicsit inkább ajánlószerűbb lesz, meglátjuk, hogyan sikerül..

mini-konyvklub2_logo.jpg

Kiadó: Alexandra
Kiadás: 2012.
Műfaj: sci-fi, disztópia
Oldalszám: 327

Fülszöveg
vegtelen_eg_alatt_fulszoveg.JPG

„Végtelen világ a végtelen ég alatt.”

Képzelj el egy világot, ahol az emberek egy része Bioszférában él, teljesen elzárva a külvilágtól. A gyermekeket genetikailag hozzák létre, DNS-ükbe csak előnyös tulajdonságokat kódolnak, az átlag életkor pedig 100 év. Szigorú szabályok szerint élnek, monoton életükbe csak a virtuális Világokban való szórákozás visz egy kis izgalmat – ezen Világokba egy speciális szerkezet, az e-szem segítségével tudnak belépni.

A Bioszférán kívüli világot Halálzónának hívják, ahol gyilkos erejű éterviharok tombolnak, a levegő, a talaj, az élelem és minden más fertőzött. A külső világban élő emberek számára minden nap egy újabb harc az életben maradásért. A külsősökön genetikai mutáció jelenik meg, egyes érzékeik jobban kifejlődtek az átlag emberénél: látás, hallás, szaglás.. A belsősök Barbároknak tartják őket, ami egy-két törzsre igaz is - a varjakkal például nem igazán szeretnék összefutni..

De mi történik, ha egy külsős és egy belsős sorsa egybefonódik? Ha szükségük van egymás segítségére? Le tudják-e győzni az előítéleteiket és tényleg segíteni egymást?

szerkesztett.bmp

A történetet két szemszögből láthatjuk, Aria és Perry gondolatain keresztül.
Aria egy 17 éves belsős lány, aki anyját akarja megtalálni és ezért bármit megtenne. Kicsit naiv, makacs, de igazi túlélő és harcos is egyben. És plusz pontot érdemel a karaktere, mivel még csak egy fél betű erejéig sem hisztizik vagy nyafog!
Perry egy külsős 18 éves férfi, akit joggal lehet fiatalkora ellenére is így nevezni. Ő unokaöccsét, Talont akarja mindenáron megtalálni. Erős, határozott, tisztaszívű, jó harcos és vezető lenne. Neki két érzékszerve is kifejlődött, látó és szagló is egyben.

Eleinte szinte gyűlölik és megvetik egymást, de sikerül egyezséget kötniük céljaik eléréséért. Lassan kezdik elviselni, majd megkedvelni a másikat, a végén pedig szerintem ezzel nem árulok el nagy titkot jönnek a „spontán csókkitörések”. De szerencsére a romantika nem volt eltúlzott.

Az írónő nagyon jól alkotta meg a világot, szereplői kellően szerethetőek, illetve utálhatóak voltak. Összességében egy nagyon olvasmányos könyv, tele izgalommal és nem várt fordulatokkal.

teljes_angol_sorozat.jpg

Őszintén sajnálom, hogy az eredetileg 5 részes sorozat (trilógia + 2 kiegészítő kötet) többi részét nem fogják lefordítani hazánkban. Olvastam volna még Perry és Aria történetét.. De legalább nem függővéggel ért véget. Bár maradt pár megválaszolatlan kérdésem, így is ki vagyok békülve a lezárással.

„- Olyan a hangod, mint az éjféli tűz. Melegség árad belőle, és csupa arany. Elhallgatnálak így az idők végezetéig.
(…)
- Olyan az illatod, mint az ilbolyának kora tavasszal - suttogta.
Aztán ő is nevetett magán, mert bár amit mondott, igaz volt, mégis úgy hangzott, mintha tökéletesen megbolondult volna.”

Borító: 5/2 - katasztrofális lett :(
Történet: 5/4,5
Kedvenc szereplő: Perry

A képek Pinterestről származnak - némi átalakítással

Jó olvasást a könyvhöz!

A bejegyzés trackback címe:

https://booklovinglittlemoth.blog.hu/api/trackback/id/tr428170708

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Anitiger · http://hagyjatokolvasok.blogspot.hu/ 2015.12.23. 09:34:55

Megnyugtattál azzal, hogy nem függővéges. Ajándékba kaptam, de igyekszem elkerülni az elkaszált sorozatokat. :)
Egyébként nagyon jó ajánló lett!

LittleMoth 2015.12.27. 19:57:02

@Anitiger: Én 70%-os akcióban vettem még nyáron - és csak az ára győzött meg akkor a megvételéről :)
Köszönöm :)

brigy1 2016.03.30. 19:15:00

Szia, Hogyhogy nem fogják lefordítani a folytatást? Tudod az okát? Olyan kár h pár kedvenc könyvnek nem lesz magyar fordítása :(

brigy1 2016.03.30. 19:32:22

Ez a bejegyzés tetszik jobban, mint a többi, mert vannak benne képek amik a könyvhöz kapcsolódnak. (nekem a borító háttere tetszik, tényleg illusztrálja a halálzónát :)

LittleMoth 2016.03.31. 19:03:29

@brigy1: Ha jól emlékszem, mikor utánaolvasgattam a dolognak, azt írták, nem volt elegendő bevétel és elkaszálták (ez nem 1000%, de úgy rémlik...)
süti beállítások módosítása