Book-Loving Little Moth

Leslie L. Lawrence - A vérfarkas éjszakája

A vérfarkas sorozat első része

2015. szeptember 25. - LittleMoth

Kiadó: Pannon
Kiadás: 1992.
Műfaj: krimi
Oldalszám: 306

Fülszöveg – ami igazából egy idézet a könyvből :) lll_a_verfarkas_ejszakaja_fulszoveg.JPG

„Ilyen fogsorral még a tejeskávét is nehéz elharapni”

lll_a_verfarkas_ejszakaja_konyvon.JPG

Az első, magyar szerző által írt könyv, melyet értékelek az oldalon mi is lehetne más, mint a kedvenc krimi íróm egyik regénye. Imádom a stílusát, a humorát, a tájleírásokat, a misztikum meglétét, a visszaemlékezéseket – amik más történeteiben, regényeiben elő-elő bukkannak..

„Ki voltam akadva, mint a földhöz vágott zsebóra kerekei”

Ezt a könyvet úgy örököltem, de LLL könyvei szép sorjában, apránként gyülekeznek a polcomon, így valószínűleg magamtól is beszereztem volna.. Csak más kiadásban..

 lll_a_verfarkas_ejszakaja.JPG

És akkor kezdjük is az egyetlen problémámmal, a borítóval..
Imádom a rózsaszínt, meg szeretem a lilát, de szerintem ehhez a könyvhöz és történethez nem igazán illik.. Ha már vér, az vörös legyen.. – de már tervben van a vágyott borítós kiadás beszerzése ;) ↓

 lll_a_verfarkas_ejszakaja_borito_moly-rol.jpg

Történetünk egy januári reggelen kezdődik a Spitzhorn lábánál, egy kis penzióban.. Főhősünk épp a reggeli újságot olvasná – ha hagynák, mivel már a 2. oldalon feltűnik Guszti elharapott nyakú holtteste. Mr. Lawrence Friedrich Müllerrel - barátjával a riporterrel, Herr Siegmüllerrel és a Svájcból küldött Waldvogellel karöltve nyomozásba kezd a gyilkosság után, aztán nemsokára ismét holttestre bukkannak.
Ez egy újabb indok, amiért a kedvencem lett az író: nincs hiány hullákban..
Persze mint mindig, most is rendesen összekuszálódnak a dolgok, amikor a vérfarkas „mellé” még a vudu is beszáll pár tűvel átszurkált viaszbabával a felderítendő rejtélyek sorába..
A gyanúsítottak sora hosszú: akadnak makumba szertartásokban jártas szereplők, kubai partraszállók és pénzhajhászok.. A halottak száma egyre nő, ahogy a feltételezett elkövetőké is, mivel szinte mindenki múltja összefügg mindenkiével.. Egyre több sötét titokra derül fény a turisták előéletével kapcsolatban, még hősünk sem érezheti magát biztonságban - valaki ugyanis egy vudu-babát rak a szekrényébe..

A két szál vajon összefügg?? Vagy a vérfarkasnak és a varázslatoknak semmi köze egymáshoz?? És mi a helyzet a holttesttel, ami "kilóg a sorból"?? Van alapja a régi vérfarkas-legendának?? 

LLL nyomoz is rendületlenül, hogy megfejtse a titkokat - elmaradhatatlan pipája és 38as Smith & Wesson-ja társaságában, na meg persze némi whisky kíséretében..

„A whisky néha elősegíti a bölcs gondolatok világra jöttét”

A krimi és a misztikum szerelmeseinek bátran ajánlom ezt a regényt, vagy „Laci bácsi” bármely könyvét ;)

Jó kikapcsolódást és olvasást a könyvhöz ;)

 

Megjegyzés: A vérfarkas visszatér lesz az egyik következő könyv, amit mindenképpen a közeljövőben be kell szereznem, mivel a történet végét illetően elég izgalmas folytatásra lehet számítani ;)

A bejegyzés trackback címe:

https://booklovinglittlemoth.blog.hu/api/trackback/id/tr387824580

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása