Book-Loving Little Moth

Leslie L. Lawrence - A vérfarkas visszatér

A vérfarkas sorozat második része

2015. október 18. - LittleMoth

Már elég régen hoztam értékelést, ezért elnézéseteket kérem, de elég sűrűek voltak a napjaim az elmúlt időben.

 

Sorozat: Vérfarkas sorozat második része
Kiadó: Studium Plusz
Kiadás: 2010. (3. kiadás)
Műfaj: krimi
Oldalszám: 485

AZ ELŐZŐ RÉSZT TEKINTVE SPOILERES!!

nevnapomra_2015_lll_a_verfarkas_visszater_1.JPG

Mivel az első rész szinte beszippantott, rögtön el is kezdtem olvasni, mihelyst megkaparintottam ezt a kötetet. És jelentem: ismételten nem csalódtam a szerzőben.
Az író újfent nagyon jól beleszőtte a gyilkosságok hátterébe a vérfarkas legendáját, a tibeti misztikumot és a ge.. na de nem lövöm le a „poént”!

„A vörösfenyők sejtelmesen susogtak a fejem felett, mintha jelenlétem ellen tiltakoznának. A lágyan fúvó szél enyhe erőszakosságának engedve egymásba fonódtak az apró ágak, s olyasféle csikorgó hangokat adtak ki magukból, mintha szenvedő lelkek kérnének irgalmat Sindzsétől, a halottak urától.”

Fülszöveg

 lll_a_verfarkas_visszater_fulszoveg.JPG

Történetünk 3 évvel az előző események után kezdődik – vagyis folytatódik. Hősünk ismét a Spitzhorn lábánál lévő kis falucskába, Frau Zöllner panziójába tart, ezúttal kisvasúton. Már itt felbukkan a vérfarkas és az első átharapott nyakú holttest - aki vándorútra indul. A megtámadott áldozatok száma a vonaton pedig egyre csak nő.

„Valamennyien magunkban őrizzük a démonjainkat, s bizony kellemetlen perceket tudunk szerezni velük embertársainknak, ha hébe-hóba kiszabadulnak belőlünk.”

Lawrence izgalmakkal teli útja után végre megérkezik a Havasi Kürtbe, mely ma már a Hotel Vérfarkas nevet viseli, hála Müller korábbi ötletének, miszerint – jó reklám a vérfarkas legenda. Még vérfarkas sajtot és hasonlókat is árulnak a falusiak, kihasználva a keltett hírverést.
A panzióban és a faluban azonban nem minden felhőtlen. Ezt pedig nem csak a Dög számlájára írhatjuk, hanem egy kopogó-szellemére is, aki időközben a régi befalazott alagsorba költözött, Zöllner papa birodalmába; és egy szellemnek, aki az egyik sírból mászott elő.

Sokan megkérdőjelezik a faluban a nemrég történt események után, hogy a 3 évvel ezelőtti gyilkosságokat biztosan mind Willy Mauer követte-e el, vagy a Vérfarkas számlájára is felírható néhány az áldozatok közül.
Ismét kutyák az első áldozatok, majd a kisvasúti alagútban egy szerelő - akinek kilétére történetünk végéig nem is derül fény. A következő a vonaton egy ismeretlen férfi, majd egy szerzetes a kocsma előtt.. Az áldozatokban először látszólag semmi közös sincs..

Tibeti szerzetesek érkeztek a Spitzhornhoz, a dombtetőn pedig kolostort építettek. A vérfarkas nyakában ugyanakkor egy tibeti olvasó fityeg, a falusiak pedig a lámákat okolják a dög visszatérése miatt.
Hogy a helyzetet megnehezítse, feltűnik Nergal is, a mezopotámiai farkas isten (a pestis és járványok istene). Shariden professzor pedig meg van győződve róla, hogy az istenség életre kelt, és Ő szedi áldozatait a faluban.
Mindezek mellett Blattfelder tiszteletes elmesél egy történetet a múltjából, amikor is találkozott egy vérfarkassal, aki azóta is rá vadászik.

Az eseményeket bonyolítja még egy véres szájú nő is, aki a Dög eltűnése után rendre megjelenik az áldozatok mellett – és akit (mint később kiderül) egyik szereplőnk igen jól és bensőségesen ismer..

A szálak egyre jobban összekuszálódnak, a rejtélyek és megválaszolatlan kérdések száma pedig egyre csak növekszik.

Azonban nem mindenki hal meg, akit a Dög megtámad. Nem céltalanul szedi áldozatait, mint ahogy egy vadállattól várnánk, hanem módszeresen válogat köztük. Az (emberi) áldozatok mindegyikének mellkasán különös tetoválás látható – egy Damaru, tibeti szellemdob. De vajon hogyan kapcsolódik a vérfarkas a békésen, visszavonultan élő szerzetesekhez? Erre, és sok más kérdésre keresi a választ Lawrence is, elmaradhatatlan pipája és 38-as Smith & Wesson-ja társaságában.

 damaru_tatto_pinterest.jpg

A kép Pinterest-ről származik.

 

Ismét egy izgalmas, szórakoztató és humoros történetet kapunk, melyben nem várt fordulatok és rejtélyek sokasága várja az olvasót!

A lényeg, hogy:

„Mindenki él és egészséges, kivéve aki meghalt vagy beteg.”

 

A sorozat 3. része is a beszerzési listámon pihen, ahol is A vérfarkasok kastélyában találjuk magunkat, ám ezúttal Írországba utazunk.

Első rész értékelése:

http://booklovinglittlemoth.blog.hu/2015/09/25/a_verfarkas_ejszakaja

Interjúm az íróval:

http://booklovinglittlemoth.blog.hu/2015/10/14/leslie_l_lawrence_interju

 

Jó olvasást a könyvhöz!

A bejegyzés trackback címe:

https://booklovinglittlemoth.blog.hu/api/trackback/id/tr487987999

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása