Book-Loving Little Moth

Lily Blake - Hófehér és a vadász

2015. november 13. - LittleMoth

Kiadó: I.P.C. Könyvek
Kiadás: 2012.
Műfaj: mese, meseregény, filmadaptáció
Oldalszám: 311

„A legtisztább vér által hívatott életre, és csakis a legtisztább vér pusztíthatja el.”

hofeher_es_a_vadasz_borito1.JPG

A borítója filmes, de mivel a szereplőket én is hasonlóan képzeltem el, illetve a filmet is láttam korábban - így nagyon is tetszett. Ha őszinte akarok lenni, a film miatt választottam ezt a könyvet (is) névnapomra. A meséket meg imádom, így adta magát a dolog.

Fülszöveg
hofeher_es_a_vadasz_fulszoveg.JPG

A történet a jól ismert tündérmese, némi csavarral. Igaz, tartalmilag a könyv nem tud újat „felmutatni”, azért mégsem teljesen az a sztori meg a karakterek, mint a jól ismert mesében. Akinek tetszett a film, annak ez a könyv is tetszeni fog. Aki szereti a meséket, szintén élvezettel fogja forgatni majd a lapokat.

A könyv Magnus király harcával kezdődik az Árnyharcosok serege ellen, ahol megismerkedik a foglyul ejtett Ravennával. Miután kiszabadította, magával viszi kastélyába, és nemsokára elveszi feleségül. Ravenna pedig a nászéjszakán megöli a királyt és börtönbe zárja a hercegnőt.

A történet 10 évvel később folytatódik, Hófehér még mindig rab és a királyság a pusztulás szélén áll. A Hercegnőnek sikerül megszöknie és a Sötét Erdőbe menekülnie, ahol további veszélyek leselkednek rá. Itt talál rá Eric, a vadász, akit a királynő küld, hogy vigye el neki a hercegnő szívét - ám Ő úgy dönt, segít Hófehérnek.

Feltűnnek a jól ismert meseelemek, de nem mind úgy, ahogy azt várnánk: törpék, tündérek, egy troll, a mérgezett alma, a fehér ló - herceg nélkül, egy igazi herceg és persze a varázstükör..

„Megáldja – suttogta Muir. – Mert ő maga az élet. Meg fogja gyógyítani a királyságot. Ő a kiválasztott.”

De nem ragozom tovább, olvassátok el. Aki szereti a meséket, annak egy szórakoztató, kikapcsolódást nyújtó könyv, amit akár egy nap alatt is kiolvashatunk ;)

Borító: 5/5
Összességében: 5/4,5 -> a „boldogan éltek..” nem éppen happy end a számomra..
Kedvenc karakter: Eric

Jó olvasást!

 

Ha a filmhez (is) kedvet kaptatok itt megnézhetitek: http://indavideo.hu/video/Hofeher_es_a_vadasz_2012

A bejegyzés trackback címe:

https://booklovinglittlemoth.blog.hu/api/trackback/id/tr518075928

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Bagány Adrienn 2016.03.29. 16:50:16

Szia, én egy kicsit a filmről is meghallgatnám a véleményed. Egy kicsit rövidre sikerült a bejegyzésed,de lehet , hogy elolvasom. A film nagyon nem tetszett :/
süti beállítások módosítása