Book-Loving Little Moth

Júniusi Book Haul

2016. július 06. - LittleMoth

Íme, az előző hónap összegző posztja! Június szerencsére könyvek és bejegyzések terén is jobban sikerült a többinél ;)

21 új polclakóm lett: ebből 2 vásárlás, 2 csere, 17 ajándék ;) - hiába, szeretnek ;) :P

 

A saját eseményem keretén belül - Cserés 2016/II. - két csomagot is kaptam.

Az egyiket Erikától, melyben Szántai F. Andrea (szerk.): 1000 japán vers c. kötete lapult. Még nem olvastam bele, de Japánt szeretem, verseket meg régen elég sokat olvastam.

neryytol.JPG

A másik csomagot Rami küldte, benne 3 könyvvel: Lewis Carol: Alice Csodaországban, Veronica Rossi: Végtelen ég alatt és Jeanne Duprau: Szikraváros. Alice-t és a Szikravárost már ki is olvastam, az értékelésük folyamatban. A Végtelen ég alattot még decemberben olvastam és értékelés is született, csak elvándorolt a polcomról. Most viszont a Mini-könyvklub 4. júliusi fordulóján újra a kezeim közé veszem és új bejegyzés is fog születni róla még a hónapban. Bár azon még mindig nem tettem túl magam, hogy így elkaszálták a sorozatot...

gorkie.JPG

A Gasztro 2.0 ajándékozáson Erikának (egy másik Erikának ;)) hála Gégény Gabriella: Ízek és más szenvedélyek és Bakos Piroska – Gál Helga – Győri Enikő: Ezt főztük (ki) Európának kötetek kerültek a birtokomba. Még egyiknek sem álltam neki, de a GG könyv már nagyon várólistás, a másik pedig biztosan jó társam lesz a konyhában.

gasztro2.JPG

A FilmKönyv ajándékozáson Ancsa jóvoltából Suzanne Collins: Az éhezők viadala c. könyve is végre-valahára a polcomra került. Már nagyon vágyott volt, de még ő is csak a várólistámig jutott. Bár nem könyv, de azért szorosan kapcsolódik a témához: egy csodás Gyűrűk Ura térképrészlet is lapult a csomagban, velem meg persze madarat lehetett fogatni!

filmkonyv.JPG

Az LMBTQ 4.0 eseményen rögtön két, NÉVRE SZÓLÓAN DEDIKÁLT! könyvvel lepett meg Veronika, ami nem más, mint Becca Prior: A tanítvány 1-2. könyvei. Nagyon vágyott könyvek voltak ők is, de mivel nem tudtam, mikor is költözünk (igen, még mindig a régi helyen dekkolunk, de most már legalább úgy néz ki, csak hétvégéig), nem akartam egy ilyen vastag könyvnek nekiugrani. Költözés után viszont szerintem nem sokáig maradnak olvasatlanul ezek a kötetek.

lmbtq4.JPG

Szintén molyos ajándékozáson - Maxim kiadó kedvencei - Robin LaFevers: Gyilkos kegyelem c. történelmi romantikusa került a birtokomba. Bár még nem olvastam a műfajban, sőt általában kerültem, mint a pestist, az ajándékozásra készült polcomra felkerült, mivel a borítóba beleszerettem, a fülszövege pedig nagyon megfogott. Már ki is olvastam és abszolút nem bántam meg, hogy felkerült a kiv.listámra. Imádtam minden egyes sorát nem úgy, mint a sorozatos elgépeléseket, amik eléggé frusztráltak olvasás közben! Értékelés még nem született, de ugye, ami késik... És szintén nem könyv, de a csomagban lapult egy Rúnás nyaklánc, amit Dórám kicsit felturbózott, én meg visítottam-ugrándoztam örömömben, mikor megláttam, annyira imádom.

maxim_dora.JPG

Dórám pakolt még az eseményre szánt csomag mellé egy "Csak úgy" csomagot is - amit még mindig nem tudom, mivel érdemeltem ki -, melyben ott lapult a sok szépség mellett egy szintén nagyon vágyott kiegészítő kötet, méghozzá Tudor Hushpush – A kviddics évszázadai "tankönyve". Valamikor ezer éve olvastam a kötetet, újraolvasás szerintem még idén várható - főleg, ha sikerül a nagy vágyam, hogy beszerezzem az összes, még hiányzó HP részt.

csak_ugy.JPG

Végül, de abszolút nem utolsó sorban, sőt! Az AKKDI (Ajándékozzunk kézzel készített dolgokat is) ajándékozáson drága Dorkám meglepett két nagyon vágyott könyvvel. James Lear: A hátsó bejárat c. kötete akkor jött velem szembe, mikor az LMBTQ ajándékozásra vadásztam a könyveket. Megláttam és megszerettem, mondhatni. Így olvasás után sem más a véleményem - jót szórakoztam, olvastatta magát és abszolút nem zavart benne a homopornó - mert hogy ez kőkeményen az volt, az biztos. De erről bővebben majd az értékelésemben. A csomagban lapult még Cassandra Clare – Sarah Rees Brennan: Raphael Santiago megmentése c. kötete. Ha a két hiányzó rész is a birtokomba kerül (kiv.listámon már ott fityeg mellettük a kis ajándékdobozka), rögtön neki is esek a könyvnek.

Az extra nehéz dobozban ott rejtőzött még négy Dorkámnak felesleges, számomra viszont kincs könyv: Leslie L. Lawrence - Naraszinha oszlopa, Leslie L. Lawrence - Az ördög fekete kalapja, Lőrincz L. László - Gyilkos járt a kastélyomban és Lőrincz L. László - Üvöltő bika c. kötetek. Még szintén olvasatlanok, de nem hiszem, hogy túl sokáig maradnának azok.

dsc_0049.JPG

 ki_kicsoda_a_hp_vilagaban.png

true_blood_4_verszag.jpgKét cserém is volt júniusban. Az egyik Zsófitól Charlaine Harris: Vérszag (Tue Blood 4.) c. könyve, amivel immár viszonylag szépen gyűlnek a polcomon a vámpírok; a másik pedig Nikitől Avas Ary: Ki kicsoda a Harry Potter világában c. kötete, ami tovább gyarapította a HP szekcióm. Szintén nem olvastam még őket, a True Blood sorozatot még el sem kezdtem, a Pottert pedig szintén költözés utánra tartogatom - persze, ha szintén HP-fan sógornőm nem nyúlja le olvasásra.

 

a_megye_bolcsessege.jpgAjándékozásra vásárláskor persze magamnak is kellett rendelnem, főleg, mivel a Könyvtündér akciójának nem tudtam és nem is akartam ellenállni. 499Ft-ért (86%-os kedvezménnyel) nem hagyhattam ott Noble Smith: A Megye bölcsessége c. kötetét, főleg, mivel imádom a kis hobbitkákat. Még szintén olvasatlan, de ezen mielőbb változtatni fogok.

Spar-os kuponos rendelésem mellé, melyben szintén molyciknak vásároltam, kaptam Tálos Tamara: Színezd ki Magyarországot! - Különkiadás színezőjét. Még nem estem neki ugyan, de az Üvegtigris-es oldal már nagyon vonz, valószínűleg vele is kezdem majd a színezgetést.

 

 

 

Blogbejegyzések júniusban:

Book Tag-ek:

Bárcsak Book Tag

Summer Book Tag

Értékelések:

Mert Daemonnal meg kellett ismerkednem: J. L. Armentrout - Shadows - Árnyak és J. L. Armentrout - Obszidián

Kilépve a komfortzónámból: Carina Bartsch - Cseresznyepiros nyár

Mert még mindig imádom a tini-szerelmeket: Abbi Glines - Te vagy nekem a levegő

Mini-könyvklub 4 keretein belül: J. Goldenlane - Napnak fénye

 

Ennyi lettem volna júniusban, a végére pedig egy mostanság elég sokat hallgatott zenét hoztam Nektek ;)

Major Lazer & DJ Snake - Lean On (feat. MØ)

 

A bejegyzés trackback címe:

https://booklovinglittlemoth.blog.hu/api/trackback/id/tr908857862

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása